Målrikt från Zlatan igen

 

Med två mål mot West Bromwich närmar sig Zlatan toppen av skytteligan. Nu är det bara Diego Costa som ligger före men skillnaden är inte stor. Fortsätter framgångarna för Zlatan och United kan Zlatan sluta säsongen med att pricka av ännu en skalp i hans karriär. Men än så länge är det långt kvar.

När det blev klart att Zlatan skulle spela årets säsong i Manchester United delades snabbt fansen i två grupper. Vissa såg fram emot att världsstjärnan skulle krydda laget med sin attityd medan andra ansåg att han inte alls borde vara välkommen på den brittiska ön. Med en stark början av säsongen tystades många kritiker, men sen kom en period av måltorka och de kritiska artiklarna i tidningarna blev allt fler. Nu är Zlatan stekhet igen efter flera mål och framgångar för laget. Allt är alltså precis som vanligt i England – det går upp och ner för Zlatan och media är snabba att ta ställning.

Spelar mest

Att tränare José Mourinho tror på sin supersvensk är tydligt. Det har han alltid gjort oavsett vad media har rapporterat eller hur målskörden än har varit. Nu är han den spelare i Manchester United som har allra mest speltid. Detta trots hans ålder, 35år. Visserligen har Mourinho sagt att han har viss oro för att Zlatan ska slita ut sig men Zlatan själv säger att han klarar av pressen och tempot i den engelska fotbollen. Valet att låta honom spela har även visat sig vara rätt i ett flertal matcher. Inte minst nu på slutet då målsuccéerna kommer efter varandra.

Två mål mot West Brom

Efter fem minuters spel mot West Brom slog han till för första gången. På högerkanten kontrade Jesse Lingard och slog ett perfekt inlägg mot straffområdet. På reprisbilder kan man se hur Zlatan, i kamp med backen, drar honom lätt i tröjan för att få försprånget in i straffområdet för att kunna bli fri och möta upp inlägget. Med en välplacerad nick via marken satte han sitt tionde mål och påbörjade målkalaset.

Andra målet kom i 56:e minuten. Skottet var inte så speciellt svårt men eftersom det styrdes av en spelare från West Brom blev det nästan omöjligt för målvakten att hinna med. Två mål till Zlatan, en vinst till United och en lyrisk media. Ordningen är återställd i England.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *