Nya priser skapade sug efter kvalbiljetter

 

Om landslaget möter Vitryssland brukar inte suget efter biljetter vara speciellt stort. Visserligen är matchen den 25:e mars inom VM-kvalet vilket skapar ett något större intresse men fullsatt är något man inte räknat med. Men med det nya prissystemet kanske det kan bli publikfest. Mycket tyder på att man lyckats hitta rätt nivåer denna gång med 13 000 sålda biljetter på tre dagar.

Den 13:e december gick det för första dagen att köpa biljetter till matchen mellan Sverige och Vitryssland den 25:e mars nästa år. En match som självklart är viktigt utifrån den grupp som Sverige spelar i och även en match som Sverige förväntas att ta tre poäng i.

Kanske är det många som får en biljett i julklapp, kanske har suget efter kvalmatchbiljetter ökat överlag, eller så är det nya prissystemet som slagit igenom ordentligt. Svenska Fotbollsförbundet har nämligen en ny priskategori. Det betyder att en biljett till en landskamp alltid går att få för maximalt 200kr. Det spelar alltså ingen roll om det är Vitryssland, England eller Brasilien som kommer på besök.

Den nya biljettkategorin blir därmed ett komplement till redan befintliga biljettkategorier där man kan köpa en biljett för mellan 100kr och 500kr.

Från att biljetterna började säljas tog det bara tre dagar förrän 13 000 biljetter var sålda. En efterfrågan som inte speglar vanlig försäljning av biljetter till kvalmatcher.

För att förstå suget efter biljetter kan man sätta det i perspektiv mot betydligt mer eftertraktade matcher. När Sverige hade playoff-match mot Danmark för kvalificering till EM i somras var efterfrågan på samma nivå.

Populärt – ur flera synvinklar

Den nya biljettkategorin kan vara en orsak till populariteten och efterfrågan på biljetter men det kan även finnas andra orsaker.

Matchen spelas en lördag klockan 18.00 vilket betyder att betydligt fler barnfamiljer kan passa på att se på Sveriges bästa spelare. Väldigt ofta är annars matcherna 20 eller 21 en vardagkväll. Sverige ligger även förhållandevis bra till i VM-kvalgruppen och är helt klart med och slåss om de åtråvärda platserna. Att Sverige även har ”ett nytt landslag” kan också spela in. Många är nyfikna på hur det ska gå och är imponerade över de tidigare resultaten.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *