Värdlandet och England väntar i U21 i sommar

 

I början av december genomfördes lottningen för grupperna till U21-EM kommande sommar. Kan Sverige upprepa bragden från förra EM med ännu ett guld? Enkelt blir det inte och grupplottningen gjorde det inte enklare. Men man kan ändå prata om ”drömlottning”. Detta med Polen och England i gruppen.

Den 16:e juni spelar Sverige sin första match i U21-EM i Polen. Motståndet är ett av världens bästa U21-lag, England. Tre dagar senare möter man Polen och sedan Slovakien.

”England är alltid speciellt för Sverige att möta” kommenterade Håkan Ericson lottningen efteråt och sammanfattade den med att han var ”hyfsat nöjd”. För även om England kan upplevas svår så fanns det betydligt svårare grupper.

Dessutom är det alltid svårt att sig vidare från gruppspelet. Det är enbart vinnaren i varje grupp som automatiskt går vidare. Detta utöver den bästa grupptvåan. Varje match blir minst sagt en måstematch.

Slovakien bör inte heller underskattas. Det är tack vare Slovakien som varken Holland eller Turkiet är med i slutspelet. Dessutom har de haft ett mycket bra anfallsspel med många mål.

Grupp A består av Sverige, England, Polen och Slovakien

Grupp B består av Portugal, Serbien, Spanien och Makedonien

Grupp C består av Tyskland, Tjeckien, Danmark och Italien

Hoppas på Gula väggen

För att framgångarna ska bli stora krävs det alltså både bra spel, lite tur och inte minst en gul vägg som lyfter spelarnas insatser. Med tanke på att det är lätt att ta sig till Polen från Sverige räknar Ericson med att flera tusen supportrar kommer ner för att stödja landslaget. Detta i likhet med förra EM. Något som Ericson ser som en framgångsfaktor.

”Det var ju verkligen en av framgångsfaktorerna för oss i förra EM. Kan vi liknande stöd, kanske ännu mer, så kommer det öka våra chanser betydligt” säger han till Svenskfotboll.se

Men det är inte bara Sverige som är känd för att hängivna fans. Trycket på de polska matcherna kommer vara enormt. Intresset för fotboll i landet är stort vilket bland annat visat sig i de träningsmatcher som spelats mot Sverige. För två år sedan spelades två matcher mellan lagen och på en av matcherna i Polen kom hela 11 000 åskådare.

U21-EM spelas i flera städer i Polen och börjar fredagen 16:e juni.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *